viernes, 16 de diciembre de 2011

La Casa Ideal

Un dia qualsevol
M'endinso al bosc fins arribar a la cadena que obro ràpidament, segueixo un metres més quan ja començo a veure el porxo de casa. Aparco el cotxe, pujo les escales i obro la porta.
Una vegada dins de casa em descalço de seguida per notar el parquet calent per la calefacció interior, ara sóc a la sala d'estar, passo per l'arc esquerra que em porta a l'estudi, on deixo totes les eines i els papers del nou personatge de dibuixos que he de fer per el treball.
Vaig cap a les escales, les pujo i em deixen a un passadís que em porta directament a la meva habitació, on em poso còmode. Baixo les escales i vaig a la sala d'estar per encendre el foc, una vegada encès passo per l'arc del fons que dóna a la cuina, preparo el sopar és un moment que m'agrada especialment perquè fa que m'oblidi de tot una estona i ho trobo molt relaxant.
Al acabar de sopar ho recullo tot i vaig cap a l'habitació passant abans per l'estudi on agafo el treball, una vegada a la habitació obro les portes de vidre que dónen a una petita terrassa on treballo fins que em sento cansada. Entro a la habitació i ho deixo tot a sobre la petita taula de nit per no haver de baixar al primer pis, em fico al llit per tornar-ho a repetir demà.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Referències: 
Per fer aquesta casa em vaig inspirar en la casa de la cascada de Frank Lloyd Wright.
En aquesta pàgina es pot veure com és des de casi totes les perspectives i algun interior.
http://www.hogarismo.es/2011/11/28/la-casa-de-la-cascada-por-frank-lloyd-wright/


martes, 13 de diciembre de 2011

Review

Last Wednesday, the 30th of November we went to Barcelona to see the Russian ballet of Diaghilev, the exhibition lasted since 1909 to 1929. Diaghilev was a producer and a choreographer, he met all the artist to made the ballet, artist from all over the world and from different areas. For the sets, the costumes and the posters he worked with Picasso, Matisse, Chanel... .The dancers were Fokine, Nijinski, Paulova, Karsavina among others. And for the music of the ballet he chose musicians like Stravinski, Falla, Strauss, Rimski-Korsakov and Claude Debussy, the musician whose biography I'm writing about.

Claude Debussy (1862-1918) was a French composer and one of the most important composer of impressionistic music although he didn't like that term.
Debussy was admitted to the conservatory when he was just ten years old he spent 12 years there studying. In 1884 he won the Prix the Rome, and that way he received a scholarship for being three years in "Vil·la Medicis" in Rome but there he only managed made four compositions and for that reason two years before that he quit and went back to France. In 1889 he went to the Universal Exhibition of Paris and he descovered new sounds that influenced his compositions. his first great success was Suite Bergamasque followed by Prélude à l'après.midi d'un faune.
In 1909 he collaborated with Diaghilev in the Russian ballet. Nijinski , partner of Diaghilev, used Prélude à l'après.midi d'un faune to create a revolutionary ballet dance. For his second ballet Nijinski asked to Debussy an original composition,called Jeux.
Although Debussy belongs to romanticism, the compositions he made for the ballet established the basis for modern dance.

viernes, 9 de diciembre de 2011

Ressenya - Caixaforum

Títol de la exposició: Els ballets russos de diaghilev
Nom de l'autor: Diaghilev, productor i coreògraf, és la persona que reuneix als millors artistes de l'epoca en tots els ambits. Els artistes visuals: matisse, picasso,chanel, derain que van participar en  el disseny del vestuari i del escenari, músics com stravinki, falla, debussy, rimski-korsakov,strauss ravel
Data: 1909-1929
Estil: Impresionisme en tots els ambits, pintura, decorats, música,dansa...
Descripció objectiva:
- Recorregut:
El primer que hi trobem e una petita introducció de Diaghilev, seguit de un vestit, dut per Fiodor Chaliapin, basat en un disseny de Golovin. En aquesta mateixa sala trobem també els precedents. A la següent sala trobem un escrit on ens explica qui era Diaghilev seguit de cartells anunciatius del ballet fets per picasso, decorats en miniatura, vestuari...
Context històric: Diaghilev va viure els cataclismes de la Primera Guerra Mundial i de les revolucions russes  va trencar amb el ballet clàssic de l'època i va fixar el principis d'un nou art, va sol·licitar als artistes de la seva companyia que inventessin nous passos. Va abraçar les avantguardes i el modernisme.
Opinió personal: Aquesta exposició m'ha semblat molt interessant ja que es van ajuntar tot tipus d'artistes de diferents àmbits per crear el ballet, els ballarins amb la dansa, els pintors amb vestuari i decorats, els músics en la música de cada escena.

lunes, 24 de octubre de 2011

Ressenyes

Obra de la col·lecció permanent:
Títol de la expo: Taula paradiso
Nom de l'autor: Miquel Barceló
Data: 1991
Estil: Pintura figurativa. Art Contemporani.
Descripció objectiva: Bodegó.
     - Tècnica: pintura
     - Materials: Pigments, làtex, serradures, paper, fibres vegetals i carbonet.

     - Mides: 235'5 x 285'5 cm.
Descripció subjectiva: És un bodegó inspirat en la natura morta.
Opinió personal: El que m'ha semblat interesant d'aquesta obra se que a primera vista sembla que és abstracte però al donar-li un segon cop d'ull vas reconeixen't figures.
Amplia la seva biografia: Miquel Barceló Artigues, nascut a Mallorca al 1957. Va formar part del grup Taller Lunàtic de Mallorca. Va estudiar a l'escola d'Arts Decoratives de Mallorca ia l'escola de Belles Arts de Barcelona, encara que va deixar els estudis poc despres.
Altres estils: Art brut.
Premis: Nacional d'arts plàstiques i príncep d'Astúries de les arts.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Col·lecció d'Àngels Ribé
Títol: En el laberint
Autor: Àngels Ribé
Data: 1969-1974
Estil:
Conceptual, Art Contemporani.
Descripció objectiva:            

        - distribuició de les obres: A la primera sala el primern que trobes es el laberint i darrera d'aquest l'obra es troba acció al parc, escultura feta amb fragments de tubs de conducció d'aire per avions en unn parc i the best way of expressing it que consta d'un ventilador una plomada , llums formant així un triangle invisible també te lletres en metàl·lic amb el nom de la obra.
        - Àngels ribé utilitza com a recurs de l'art contemporani el seu propi cos, i l'espai com a materials. També utilitza al espectador com per exemple en el laberint, obra en la que es pot entrar.

Opinió personal: Personalment aquest tipus d'art no m'acaba de cridar l'atenció. Encara que algunes de les obres exposades em van semblar interessants,com per exemple el laberint, em va semblar interesant pel fet de que podies entrar dins de l'obra, recurs que utilitza molt Angels Ribé.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Capella:
Titol: De paso
Autor: Natascha Sadr Haghighian.
Data: Temporal-2011
Estil: Minimalista
Descripció objectiva: Maleta individual damunt d'una ampolla, la maleta roda  sobre l'ampolla produint un so que, agafat per un microfon es transmet a tota la capella per 8 altaveus.

Altre obra: font feta amb catàlegs d' IKEA de arreu del món.
Opinió personal: D'aquesta obre el que m'agradat és el so emés pe la maleta rodant sobre l'ampollla, crec que és molt original treure el so d'una cosa tan simple com una maleta i una ampolla
Amplia la seva biografia: El que vol aconseguir l'artísta es una reflexió sobre el turisme en massa (la maleta) i la privatitzacó de l'aigua (font)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Museu de Granollers
Ressenya d'una de les obres.

Titol: Accions a l aplatja de Lloret
Autors: Carles Díez, Magda González, Albert Granado, Ramon Lamarca, Joan Martínez Paco Merino, Francesc Sastre, Jaume Serras, Viçens Viaplana i Xavier Vilageliu.
Data: 1973
Estil: Body art i Land art (Fotografies)
Descripció objectiva: Sèrie d'accions de Body art i Land art a la platja de Lloret de Mar impulsades pel grup d'artístes de Granollers.
Nom de les obres: Xavier Vilageliu: Aïllament, Destrucció, Imatge i so.
                         Joan Martínez: El mercat del consum mort.
                         Magda González: Petjades.
                         Paco Merino, Francesc Sastre i Viçens Viaplana: Sense titol
Opinó personal: He escollit aquesta obra perque m'ha semblat interesant que es fes servir el cos i l'espai com a instruments per fer art.
Context històric: Moment en que l'ús del paisatge com a espai d'acció era freqüent pel significat de llibertat i expansió.




martes, 27 de septiembre de 2011

Reencuadrament










Fotografia original



Tubs de la caracola
Pla detall .
Encuadrament:  rectangular vertical.






Part del tub de la caracola
Primer pla.
Encuadrament: rectangular horitzontal







Tub senser de la caracola.
Pla general.
Encuadrament: vertical rectangular.










     






Petit troç de la façana amb el
tub general i els altres petits.
Pla general .













Pla mig de la part inferior.

domingo, 25 de septiembre de 2011

Storyboard

Toc de color:
En un parc qualsevol, hi ha una nena gronxant-se. Al donar-se impuls, veu un ocell al travesser del gronxador. D'una embranzida,salta,i de sobte cau a una peixera. Intenta nedar, però se li acosta un peix i no té ocasió de fugir. Prova de totes les formes possibles escapar-se, però no ho aconsegueix i víctima del pànic es menjada pel peix. Aterroritzada, i sense saber res, és conduïda per un tobogàn molt extrany cap a una selva molt frondosa. Cau de cul i es fa mal, però s'aixeca i comença a caminar. Preguntant-se per què li ha passat tot aixó se li apropa un ocell amb unes ales molt grans, que es despleguen i abraçant-la, la converteix en un ocell, i junts se'n van a una branca.

jueves, 22 de septiembre de 2011

Colors



Pla detall, on és mostra el 
contrast entre salmó clar i fucsia 
rebaixats per l'ombra, donant així 
uns altres colors diferents.








Pla frontal i al estar a 
prop és un primer pla.
Aquí es contrasten fucsia fosc 
i carn de la pared amb blau del cel.

Frontals

És una imatge amb pla frontal, 
esta agafada desde lluny i encara no 
agafa tota la façana així que és un 
pla americà.
Els colors són el carn amb una mica de rosa, 
el verd, el blau i el blanc.





El pla en aquesta també és frontal, 
encara que al estar feta desde més 
a prop és un pla mig curt.
Els colors que s'incloeixen són: 
el gris i el taronja.

miércoles, 21 de septiembre de 2011

Laterals

Com la fotografia esta agafada
una mica de costat és un pla tres quarts.
Al estar lluny agafem un pla bastant general.
Hi ha bastants colors: els roses de la façana,
blau, verd dels abres, gris...







En aquesta el pla esta entre 
el de tres quats i el de perfil.
Pla general. Els colors: verd clar 
i fosc per l'ombra.

martes, 20 de septiembre de 2011

Contrapicats

El punt de vista esta per sota de la 
fotografia així que és un contrapicat.
El pla es de tres quarts.
El color és salmó clar, encara que amb 
l'ombra i la llum del sol hi surten altres.





Aquesta imatge també és un contrapicat,
el pla és mig.
Els colors de la façana són salmó clar i fucsia
blanc per la finestra i el blau del cel.

lunes, 19 de septiembre de 2011

Contrast

Aquesta imatge té un pla mig.
El punt de vista esta entre pla tres quarts, 
frontal i una mica de contrapicat. El color clar 
de la façana contrasta amb l'ombra de 
les plantes i el sostre.       
Poca profunditat de camp.
Fora de camp: porta principal, pati i valla verda.



El pla és americà, 
l'enfocament és frontal
amb una mica de contrapicat.
Aquí el cel aporta la llum que 
contrasta amb l'ombra de l'edifici.