- Viatge a Madrid (ARCO)
- Logotip Arts Bellera
- La parte de los angeles (pel·lícula)
- Cartell final de Nadal
- Anàlisi de la pel·lícula: Professor Lazhar.
- Cartell 9 nou
- Link al blog de Nadal
Viatge a Madrid
Durant el tercer dia d'estada a Madrid vam tenir l'oportunitat de visitar "Matadaro", un escurxador reformat on ara es troben galeries d'art contemporani, on també trobem un espai per a la disfusió i promoció del disseny: gàfic, de producte i d'espais. Aqest lloc esta gestionat per la Fundació de disseny de Madrid i per l'Associació de Dissenyadors de Madrid (DIMAD). En aquestes imtages extretes de la exposició que vam anar a veure podem trobar dos vestits, una cadira/balancí de fusta i tela i nous teixits per decoració.
ARCO
Durant el segon dia d'estada a Madrid, per la tarda ja que pel matí vam anar a veure el Retiro, vam anar a la fira d'art contemporani (ARCO). Al principi no vaig anar amb moltes ganes ja que el art contemporani és molt ampli i no savia ben be que em trobaria, però finalment ho vaig trobar molt inspirador. Podíem trobar crítiques a la societat(Segona fotografia a dalt), a la cultutra, amb una metafora de temps com és l'última fotografia a la dreta. El que més em va sorprendre d'aquesta fira és que no és tan convencional com un museu, on no es pot aixecar el to de veu, sinò que és un espai on es pot comentar tranquil·lament el tema de l'obra i la seva realització.
Logotip ArtsBellera
Anàlisi d' una pel·ícula:
Data: 2012
Escenaris: Glasgow, Regne Unit, Edimburg per la degustació i destileria on es produeix el robatori.
Personatges: Principals: Robbie (Paul Brannigan)
Harry (John Henshaw) Albert (Gary
Maitland), Mo (Jasmin Riggins). Personatges secundaris: Rhino (William
Ruane), Thaddeus (Roger Allam), Leonie (Siobhan Reilly).Escenaris: Glasgow, Regne Unit, Edimburg per la degustació i destileria on es produeix el robatori.
Personatges: Principals: Robbie (Paul Brannigan)
Trama: Robbie, al neixer el seu fill vol ser una millor persona i donar-li la vida que ell no ha pogut tenir. Pel seu passat delictiu reb una pena de treballs socials es aquí on es troba amb en Henri, l'educador que li ha estat assignat i qui l'intoduira en el món de la degustació de whisky on en Robbie s'adona que té talent com a degustador i a partir d'aquí idea un pla amb tres amics, coneguts en els treballs socials, per robar
un dels whiskys més cars del món.
Temas: Crítica sociopolítica, ens presenta la societat de la classe mitja-baixa, es fa una cítica a com viu aquesta gent, les dificultats que té per sobreviure.
També trobem com el protagonista vol sortir d'aquest món de delinquència per donar a la seva família comoditat però per fer-ho ha de cometre un robatori
Cartell de Nadal:
Fitxa tècnica i artística
Títol: Professor Lazhar.
Títol original: Monsieur Lazhar.
Any de producció: 2011.
País/os de producció: Canadà.
Durada: 94 minuts.
Anàlisi narratiu
Argument: Una mestra de primària es suicida a l'escola, a Montreal. Bachir Lazhar, un immigrant argelí, va ser contractat per substituir-la molt ràpidament. Arriba a conèixer als seus alumnes encara que tinguin moltes diferències i ell s'hagi d'adaptar al sistema escolar amb molt poc temps. Els nens intenten superar el suicidi de la seva antiga mestra, però tenen moltes dificultats ja que els altres professors i la psicòloga creuen que ho tenen gairebé superat, però Bachir s'adona de que no és així. Al marge d'això, ell passa en secret el seu estat personal. En realitat no és professor, és un refugiat, ja que en un incendi provocat, van matar a la seva dona (era professora i escriptora) i als seus dos fills. Els assassins estaven furiosos per el seu últim llibre que parlar sobre els responsables de la misèria social i econòmica d'Argèlia.
Com s'inicia la pel·lícula? Surt un pintor pintant una paret de color blau sobre el seu contrari, el taronja. Crea expectatives, ja que sobta que siguin colors tan diferents. Seguidament, ens explica el suicidi de la professora, que és el tema desencadenant de tota la història.
Com s'acaba? Acaba amb l'abraçada del professor Lazhar i la seva alumna Alice, que significa el trencament de les barreres professor-alumne imposades durant tota la pel·lícula. Té un final tancat, perquè tanca la majoria de les trames que té.
És lineal o circular? Lineal.
.
Personatges principals: El protagonista principal és el professor, Bachir Lazhar, un fugitiu argelí que, gràcies als seus alumnes i a la professora, aconsegueix canviar la manera de veure les coses. Un altre
protagonista és la nena, l'Alice, que amb una maduresa d'una persona adulta, aconsegueix que tothom s'adoni del mal que ha fet el suicidi de la professora Martine. Per últim, el tercer personatge principal és el nen, el Simon, que durant la pel·lícula evoluciona. Es sent culpable creient que la professora es va suicidar
per culpa seva, i gràcies a l'Alice pot treure tot el malestar que ha estat guardant.
De personatges secundaris trobem la mestra Claire, que té molt bona relació amb Bachir a qui li agrada la seva manera d'ensenyar. També trobem la directora de l'escola, que no li agraden els mètodes instructius del substitut. També trobem alguns personatges com els alumnes de classe, el professor de gimnàstica, la mare de la Claire...
Personatge absent: Com a personatge absent, trobem la Martine, que és present en tota la pel·lícula però no surt mai, ja que es suicida.
Temes: la pel·lícula tracta diferents temes: la immigració, les diferents cultures que es troben al dia a dia de la societat, la relació professor-alumne segons el sistema educatiu, el suicidi...
Estructura: l'estructura és lineal, perquè no fa salts en el temps, sinó que segueix un ordre d'esdeveniments encara que té diferents trames que es desenvolupen de manera paralel·la. La trama inicial, comença quan es suicida la Martine, i des d'aqui es desenvolupa a través dels seus protagonistes (com en Bachir, els alumnes, els mestres...). Encara ser lineal, fa referències amb diàlegs a moments d
el passat (records).
Es pot pensar que té trets de documental, ja que no segueix la estructura clàssica de inici-nus-final.
Com es titula? Monsieur Lazhar (Professor Lazhar), que
és el nom del professor.
On passa aquesta pel·lícula? a Montreal, Canadà. Hi ha escenes a l'escola, al jutjat i a casa la Claire i l'Alice.
Anàlisi tècnic:
Anàlisi de punts de vista: El punt que predomina és el subjectiu, amb això es vol aconseguir un millor coneixement dels personatges. S'utilitza l'holofonia, es veu clarament quan es posa a l'altura dels ulls dels nens.
Anàlisi de muntatge: Com ja em dit anteriorment és una pel·lícula líneal, però trobem petites anticipacions i la seva comprenció més tard.
Els plans són curts. Les transicions presenten talls.
No hi ha veu en off ni narrador només els diàlegs dels personatges que van explicant la trama.
Anàlisi dels símbols: Un dels símbols més important durant tota la història és la importància donada als colors, blau, vermell, negres, blanc, grisos i el taronja però sobretot es centra en el contrast blau i taronja. Cada color es relaciona amb algún sentiment dels personatges. Per exemple el taronja simbolitza el coratge, el dol interior i el blau significa tranquilitat per això al inici de l'obra es pinta el taronja amb el blau per intentar amagar el dolor.
Format de gravació: 35 mm
Localització/contextualització de l'obra:
Qui és l'autor? Philippe Falardeau
Productors: Luc Déry i Kim McCraw
Productors: Luc Déry i Kim McCraw
Guionista: Philippe Falardeau.
Quina marca deixa l'autor en aquesta pel·lícula? Falardeau es basa en el llibre Bachir Lazhar de Évelyne de la Chenelière. Va estar nominada a un Oscar per millor pel·lícula de parla no anglesa.
Context històric: S'ambienta en un lloc real, Montreal, a Canadà i en l'actualitat.
A quin gènere cinematogràfic pertany? Drama.
Com ja hem dit, té trets de documental, ja que els projectes anteriors d'aquest director eren documentals.
Vinyet Santalucia i Georgina Diaz
Cartell 9nou
Idea: Parteix d'un jersei amb un avet, un símbol
d'hivern i nadal. Però aquest jersei s'esta desfilant
per culpa de la forta crisi que estem patint.
Tractament de la imatge: Aquest primer cartell és un fotomontatge. La textura del jersei esta treta d'uns guants escanejats i l'arbre esta directament pintat.
Gama cromàtica (color): Els colors són calids, grocs, marró terra.
Composició: És simètric axial, és a dir, els elements estan col·locats simètricament a banda i banda d'un eix vertical.
Aquest cartell és el definitiu. El tipus de tractament de la imatge, el fotomontatge, no em va acabar de convèncer, per això vaig fer-ho com a il·lustració.
Disseny 2012-2013
Comencem un curs nou i amb el curs una niva assignatura, disseny. El primer projecte ja proposat des de l'estiu, el projecte de nadal que hem anomenat DRIPPING CHRISTMAS.
Aquí esta el link del blog del Albert, la Laia, la Vinyet i jo! En aquest blog anirem publican totes les idees sobre la iluminació de Nadal a Granollers.
http://drippingchristmas.blogspot.com.es/
No hay comentarios:
Publicar un comentario